Redesign album art Freedom van Neil young

Redesign album art Freedom van Neil young
March 29, 2011

Ik heb voor mijn favoriete album Freedom van Neil Young uit 1989, waar ik mee opgegroeid ben en nog regelmatig naar luister, de cover herontworpen.

Neil Young heeft in zijn muziek veel kritiek op de (Amerikaanse) maatschappij, juist in dit album komt dat weer naar voren. In het nummer Rockin’ In The Free World bekritiseert hij de vrijheid in de Verenigde Staten, hij heeft o.a. kritiek op de regering George H.W. Bush (senior), over de crisis daklozen en drugs, het milieu en het consumerism, hier ga ik met mijn ontwerp op in.
Dit nummer begint met de kleuren van de vlag van de Verenigde staten; “There’s colors on the street; red white and blue”. Dit zijn ook de gebruikte kleuren op de cover, die een oneindige tunnel vormen, die de vraag oproept: “Waar zijn we mee bezig?”

We weten allemaal dat het slecht gaat met de muziekindustrie, daarom heb ik het album een extra’tje gegeven.

In veel van de lyrics van Neil Young zit een verhaal verstopt, als je benieuwd bent waar dit verhaal vandaan komt, het herkent of weet wat Neil Young bedoelt, scan je de QR-code op de achterkant van de hoes in. Dan kom je op een website met community, die de lyrics van Neil Young analyseren en/of herkennen in het verleden of het dagelijkse leven. De website bestaat uit een wereld kaart, waar steeds een rood stipje op de plek waar het gespot is bij komt.